Uniós forrásból bővítette gyártási kapacitását a Naturtex Kft.

2016.05.03.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Uniós forrásból bővítette gyártási kapacitását a Naturtex Kft.

A Naturtex Kft. több mint 99 millió forintból elavult gépparkja egy részét korszerűsítette, a beszerzett új gépekkel az előállított kész termékek számát több ezerrel növelte, javítva ezzel versenyképességét, költséghatékony működését.

A Naturtex Kft. 100% magyar családi tulajdonú vállalkozás. A cég fő profilja a tollal – pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb anyaggal töltött paplanok és párnák gyártása és forgalmazása. A vállalat árbevétele mintegy 80%-át exporttevékenységéből nyeri, termékeit a világ több mint 40 országába exportálja. A cég három telephellyel rendelkezik. A magas technológiai színvonalnak, évtizedes hagyományoknak és a széles körű tapasztalati háttérnek köszönhetően a vállalat által gyártott termékek tökéletesen megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. A termékek sarokcímkéi fémjelzik mindazt, amit a cég képvisel: kiváló minőséget, hagyományt, folyamatos innovációt és környezetbarát gondolkodásmódot.

A Naturtex Kft. a GINOP-1.2.1–14-2014–00120 projekt keretein belül üzembe helyezett több darab kéttűs varrógépet, egy számítógép vezérelt huroköltéses sorsteppelő gépet, amely egyedülálló, rendkívül gyors, így termelékenysége háromszorosára nőtt, energiafelhasználása jóval kevesebb lett, mint a korábbi gépnek.

A gyártási kapacitást növeli az új, automata vezérlésű, 8 csöves paplantöltő gép is, amelynek teljesítménye 30%-kal jobb, mint a korábbi gépnek. A fejlesztés keretein belül beszerzésre kerültek automata és manuális vezérlésű töltőasztalok és precíziós mérlegek is.

A projekt eredményeként az előállított termékek száma jelentősen emelkedett, a minőség tovább javult, partnereink egyedi igényei pedig jobban kielégíthetők lettek.

A projekt elszámolható költsége: 198. 484. 112 Ft

A támogatás összege: 99. 242. 056 Ft

A támogatás mértéke: 50%.

Naturtex Kft. gyártási kapacitásának bővítése A3

1 fejes töltőgép 2

2 tűs varrógép 6....10

8 fejes töltőgép 1

DSCF7429