Újra segít a NATURTEX – amerikai légiós érkezett az SZTE-Szedeákhoz

A NATURTEX segítségével új amerikai légióst igazolt az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, Brendan Bailey pedig a szerdai kupameccsen be is mutatkozhat a szegedieknél.

A 26 éves Brendan Bailey az előző idény során a svéd bajnokság alapszakaszában 17.7 pontot és 4.3 lepattanót átlagolt a Lulea BC csapatában. A 203 centis bedobót a kitűnő svéd idény után a német Niners Chemnitz szerződtette, ám a Bundesliga élvonalában listavezető együttesnél kevesebb lehetőséghez jutott (átlagban 14 perc, 4.8 pont, 2.1 lepattanó), így kapóra jött neki a Szedeák ajánlata.

 

Brendan szombaton érkezett meg Szegedre és a mai napon megkezdte a közös munkát a csapattal.

 

– A 2022-23-as szezon elején közöltük, hogy a következő évben már nem szponzorálunk. Nagyon bíztam abban, hogy egy vállalkozás azt mondja, segítek, és beszállok. A klubnak négy lába van, a Szegedi Tudományegyetem, Szeged város önkormányzata, a Szerencsejáték Zrt. és a Naturtex – ebből csak a Naturtex a magánpénz. A Naturtex 12 éve folyamatosan, előtte pedig három éven át szponzorálta a csapatot, ennek pedig nagyszerű eredményei voltak a kupában nyert bronz-, ezüst és a bajnoki bronzérem eredményében. Szeretem a kosárlabdát, ennyi év után van kötődésem a sportág iránt, a Budapesti Honvéd ellen pedig 1500 ember volt kint, ami már nem először fordult elő, ez nagyon soknak számít. Szegeden szeretik ezt a csapatot. Ez a csapat mindent kihozott magából, viszont ha egy ember kiesik, akkor bajba kerül, mert nagyon vékony a rotáció. Az új bevándorlási törvény miatt nem volt egyszerű dolog, így le a kalappal a klub dolgozói előtt, hogy öt nap alatt elintézték Brendan leigazolását. Azt gondolom, ez a csapat vele, egy pici szerencsével nagyon jó eredményt érhet el. Ez nem azt jelenti, hogy jövőre visszaszállunk, de úgy éreztem, ezt meg kell tennünk! – mondta Dr. Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa.

Fotó: Karnok Csaba

 

Kerpel-Fronius Balázs, az SZTE-Szedeák ügyvezetője elmondta, nagyon sűrű hét van mögöttük az irodán, de minden rendben ment, így az amerikai légiós a szerdai, körmendi kupameccsen már pályára léphet.

 

– Nagyon köszönjük Gellért Ákos segítségét! Azt mindenki tudja, hogy egy új névadó szponzor keresésében van a csapat a szezon eleje óta. A Naturtex segítsége rengeteget jelent számunkra, de továbbra is folytatjuk hosszútávú stabilitást adó szponzorok keresését. Estébe nyúló levelezéseink voltak a hatóságokkal, ügynökökkel – itt szeretném kiemelni az irodai dolgozók munkáját, mert nagyon nagy munka volt, amit elvégeztek – mondta a Szedeák ügyvezetője.

 

Forrás: Délmagyar.hu

Fotók: Karnok Csaba és SZTE-Szedeák