Sikeres vállalatok, sikeres gazdaság A hónap kis-és középvállalkozás kategória díjazottja a Naturtex Kft.

Elsősorban a jól teljesítő és egyre sikeresebb hazai vállalatoknak köszönhető, hogy a jövő kilátásai Magyarország, a magyar gazdaság számára is igen kedvezőek – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadóján. A tárcavezető három kategóriában hat céget díjazott.

 

A nemzetgazdasági miniszter 2013. augusztusában hívta életre a „Díj a Sikeres Vállalkozásokért” elismerést azzal a céllal, hogy ismertté tegye a hazai eredményes vállalkozásokat olyan kiemelkedő, követésre érdemes gyakorlatok bemutatásával, amelyek mintaként szolgálhatnak további innovatív kezdeményezések meg-valósításához. A díjazottakat köszöntő ünnepségen a tárcavezető ezúttal hat, 2016. januári és februári legjobbjainak jelentős teljesítményét méltatta

 

A hónap beruházója kategória két győztese a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary és az Európa-Center-Miskolc Kft. A hónap két startup vállalata: a Slamby Semantics és a Greenpass Kft.

A hónap két kis-és közepes vállalata elismerést a Procon Hajtástechnika és a Naturtex Kft. vette át. Az 1989-ben alapított Naturtex Kft. fő profilja a pehellyel, tollal, gyapjúval, kasmírral, teveszőrrel, műszállal, egyéb természetes és szintetikus anyaggal töltött paplanok, párnák gyártása és forgalmazása. A magyar tulajdonú családi vállalkozás kínálata több mint 700 különböző termékből áll. A cég jelenleg 143 munkatársat foglalkoztat, árbevételének mintegy 80 százalékát exporttevékenységéből nyeri. Termékeit a világ több mint 40 országába exportálja, miközben itthon piacvezetővé vált: textilpiaci részesedése megközelíti a 35 százalékot. A termékek sarokcímkéi fémjelzik mindazt, amit a Naturtex márka jelent: kiváló minőséget, hagyományt, folyamatos innovációt és környezetbarát gondolkodásmódot.