Pályázat

Uniós forrásból növelheti gyártási kapacitását a Naturtex Kft.

A NATURTEX Kft. célja az eszközbeszerzésekkel és a logisztikai fejlesztésekkel a gyártási kapacitás növelése, valamint a piaci részesedés emelése mellett az export-árbevételek növelése. A fejlesztéstől azt várjuk, hogy az ágazat szereplői között még jobban növekszik cégünk jelentősége, a nemzetközi piaci versenyben is növeljük a nyereségünket, illetve elősegítjük cégünk márkájának ismertségét. A beszerzésre kerülő eszközök nagyban segítik a gyártási hatékonyság és a kapacitás növelését. Termékeinkre nagy piaci igény mutatkozik, melynek kielégítése kapacitás problémát vet fel, a beérkező megrendelésigények mennyisége miatt. A fejlesztést követően a termékek előállítása erőforrás-hatékonyabb lesz, még versenyképesebb piaci árakat tudunk biztosítani a minőség garantálása mellett. A 7 db laptop beszerzése a gyártási lépések nyomon követésének fejlesztésében szükséges. Előzetes számítások alapján 3 éven belül 15%-os, míg hosszútávon 35%-os bevétel-növekedést várunk a beruházástól. A gépesítéssel a termékelőállítási költség is csökken kb. 10-15%-kal. A 120 m2 területű zárt közlekedő és az 579 m2 alapterületű állványrendszer kiépítésével a logisztikai és raktározási képességünk ugrásszerűen nő, amellyel kiszolgálható a nagyobb gyártásmennyiség. A beszerzésekkel és fejlesztésekkel a kapacitásunk növekszik, és napi egy műszak helyett két műszakban tervezünk a továbbiakban működni. Így a létszám megtartása mellett a legyártott termékek száma jelentősen megnő. A természetes szálú (kivéve tollas) töltettel előbontó és keverési kamra, a párna és toppertöltő beszerzésével a gyártó kapacitás 50%-kal, topper töltő kapacitás 30%-kal növekszik, és egyúttal csökken a meglévő paplantöltők leterheltsége. A raktárcsarnokban megvalósuló állványrendszer kiépítésével nő a raktározható mennyiség, mivel egy 579 m2 területű új raktárszint kerül kialakításra, így a logisztikai folyamatok hatékonysága is növekszik. A fejlesztéssel csökkenthető az alapanyag-felhasználás, a keletkező gyártási selejt és hulladék, míg az gyártómennyiség növekszik, ami az elraktározható mennyiség jelentős 40%-os növelésével biztosítja a piaci igények folyamatos kiszolgálását a termékekkel.

Kedvezményezett neve: Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: A NATURTEX Kft. termékeinek design fejlesztéséhez szükséges eszközbeszerzés és infrastruktúra fejlesztés
Szerződött támogatás összege: 132 941 958 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.03.30
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.14-20-2021-00284


Uniós forrásból fejlesztette gépparkját a Naturtex Kft.

Ginop-2.1.8

A Naturtex Kft. a Sz2020 program keretében, a GINOP-2.1.8-17 konstrukció keretében több mint 30,77 millió forint – amelyből 15,39 millió forint állami támogatás – segítségével meglévő gépparkját bővítette, növelve ezáltal gyártási teljesítményét, valamint javítva ezzel versenyképességét.

A Naturtex Kft. 1989-es megalapítása óta, több mint 30 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára. A cég fő profilja a tollal/pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb szálakkal töltött paplanok és párnák gyártása, forgalmazása. Ezen kívül széles körű termékskáláján megtalálhatóak az ágytakarók, ágyneműhuzatok, plédek és a fürdőszobai textíliák is, úgy, mint törölközők, kádkilépők és fürdőköntösök. A Naturtex teljes egészében magyar tulajdonban levő vállalkozás, amely lehetővé teszi a magyar vevői igényekhez való gyors alkalmazkodást magas minőségű alapanyagok felhasználása mellett. A társaság jelenleg három telephelyen dolgozik. A jelenlegi géppark többek között a következőkből áll: 3 db kártológép, sorsteppelő, párnatöltő gép, speciális szegőgépek, varrógépek.

GINOP-2.1.8-17-2018-02823 projekt keretein belül a 6728 Szeged, Cserje sor 9. szám alatti székhelyünkre beszereztünk egy, Európában egyedülállóan modern és magas kapacitású automata steppelő gépet. A gép üzembehelyezéséhez az infrastrukturális háttér biztosítva volt.

Az új, hatékony steppelőgéppel lehetőség nyílt az előállított termékek egységköltségének a csökkentésére, amely a rendkívül érzékeny piaci árversenyben komoly előnyt eredményez a Naturtex Kft. számára. A projekt által a steppelési munkafolyamat hatékonysága jelentős mértékben megnövekedett, többféle steppelési mintát alkalmazhatunk, a steppelt párna- és paplankínálatunk bővült, ezen túlmenően pedig saját gyártásban is tudunk egyéb termékeket (pl. ágytakarókat) forgalmazni. Ezeknek két okból is komoly piaci jelentősége van. Egyrészt a különböző vevői igények problémamentesen, teljes egészében kielégíthetők, másrészt az egy munkaóra alatt steppelt anyag folyómétere jelentősen növekszik. Ebből következően az egy folyóméterre eső egységönköltség csökken, amely növeli a termék árpiaci versenyképességét. Az eszköz megvásárlása a jövedelmezőséget rövid idő alatt, jelentős mértékben javítja. Ez további lehetőséget adott arra, hogy újabb fejlesztések, innovációs megoldások kerüljenek megvalósításra az ágy- és lakástextil termékek gyártása során.

A projekt eredménye: a gépberuházás által kapacitás növekedést értünk el, ami árbevétel növekedést hoz létre, valamint jelentős versenyelőnyre tudunk szert tenni, ezáltal a gazdasági tevékenységünk hatékonyságának és az előállított termékeink színvonalának lényeges emelkedése várható társaságunknál.

Kedvezményezett neve: Naturtex Kft.
Projekt címe: Technológiai innováció a Naturtex Kft.-nél
A projekt elszámolható költsége: 30 771 968 Ft
Szerződött támogatás összege: 15 385 984 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.07.08.
Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02823

Uniós forrásból fejleszti vállalati infokommunikációs rendszerét a Naturtex Kft.

GINOP-3.2.2 Vállalati infokummikációs fejlesztés

A Naturtex Kft. több mint 30 millió forintból fejleszti meglévő ERP rendszerét – lefedve ezzel a cég minden területét.

A Naturtex Kft. 1989-es megalapítása óta, közel 30 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára. A cég fő profilja a tollal/pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb anyagokkal töltött paplanok és párnák gyártása, forgalmazása. Ezen kívül széles körű termékskáláján megtalálhatóak az ágytakarók, ágyneműhuzatok, plédek, memória termékek és a fürdőszobai textíliák is.

Miután a cég tevékenységei igen szerteágazóak, ezért mindenképpen szükség van a folyamatok lekövetésére, szabályozására egy korszerű ERP rendszeren keresztül. Így a Naturtex Kft. vezetése úgy döntött, hogy a GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00662 pályázat keretében lecseréli jelenlegi ERP rendszerét. A bevezetésre kerülő szoftver a cég minden folyamatát le fogja fedni, beleértve a pénzügyet, a kontrollingot, a gyártást, a raktározást, a kiszállításokat, a számlázást, iktatást stb. Nem lesz a cégen belül olyan szervezeti egység, ahol nem kellene a szoftvert használni. Ez pedig biztosíték lesz arra nézve, hogy a felsővezetők, tulajdonosok rögtön megkapják a nekik fontos kontrolling információkat, ami alapján a megfelelő döntéseket meg tudják hozni. A cég így sokkal hatékonyabb, átláthatóbb lesz. A jelenlegi ERP rendszer bevezetése óta a piacon rendkívül sok és jelentős változás következett be, melyek indokolttá és szükségszerűvé teszik az ERP rendszer korszerűsítését. A gyártási folyamatainkat az elmúlt időszakban szinte teljes egészében korszerűsítettük, döntően pályázati forrásokból. A tevékenységünkben az ügyviteli rendszer maradt az a terület, amelynek a korszerűsítése halaszthatatlanná vált. A ERP rendszerben a beszerzés, az értékesítés, a szállító, a vevő – mindegyike felhasználóbarát módon azonos analógiára épül fel. A számlák igazoltatása is az ERP rendszeren keresztül történik éppen annak érdekében, hogy a folyamat-menedzsment megfelelő időgazdálkodása biztosított legyen. Rendkívül fontos követelmény az ERP rendszerrel kapcsolatban, hogy a folyamatos gazdálkodási, gyártási, vevő/szállítói módosulásokat könnyen és gyorsan kezelje. Ezen túlmenően a kontrolling részére olyan – természetesen a főkönyvi adatokon nyugvó – adatokat szolgáltasson, ami alkalmas arra, hogy a folyamatok hatékonyságának vizsgálata rendszeresen megtörténhessen. A rendkívül hektikusan változó HUF árfolyam szükségessé teszi, hogy beszerzésenként kalkulálásra kerüljenek a gyártott termékek, annak érdekében, hogy minden esetben érvényesüljön az a fő célkitűzésünk, hogy versenyképes áron értékesítünk, ugyanakkor profitot termelünk.

A támogatás összege: 13 970 861 Ft
A támogatás mértéke: 40%.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2019. 06. 30.

Újabb sikeres pályázat!

Záró sajtóközlemény

Uniós forrásból vezette be rugalmas foglalkoztatási rendszerét a Naturtex Kft.

A Naturtex Kft. több mint 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatásból bővítette technológiai- és munkaeszköz állományát a távmunka végzéséhez, a HR működés fejlesztéséhez és a távelérés bevezetéséhez kapcsolódóan.

A Naturtex Kft. 100%-ban magyar családi tulajdonú vállalkozás, megalapítása óta, több mint 29 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára. Kezdetben manufakturális eljárással készültek a termékek, de hamarosan kivívták a vásárlóközönség elismerését, a cég folyamatosan fejlődni tudott az adott kor nehézségei mellett is. Az induláskori 5 főből mára a hazai ágyneműiparban meghatározó szerepet betöltő, a piac közel felét uraló vállalat lett.

Az átvilágítási jegyzőkönyv készítésekor 142 fő teljes munkaidőben, 13 fő pedig részmunkaidőben dolgozott a vállalkozásnál. A munkavállalók 68,38%-a által kitöltött adatlapok, a vezetői interjúk és a vezetői, valamint a munkavállalói felmérés alapján látható volt, hogy a vállalkozás több alkalmazott munkaköre esetében lehetséges volna a rugalmas foglalkoztatás bevezetése. A vezetői igények, a szervezeti kultúra, valamint a munkavállalói vélemények alapján elmondható, hogy a cégkultúra tartalmazza azokat az elemeket, amelyek lehetővé tették a távmunka, mint rugalmas foglalkoztatási forma bevezetését. A menedzsment fontosnak tartja, hogy olyan foglalkoztatási feltételek legyenek a szervezetben, amelyek között a munkavállalók a lehető leghatékonyabban képesek dolgozni, saját igényeiknek megfelelően, élethelyzetükkel összhangban.

A GINOP-5.3.2-16-2016-00374 projekt keretében sor került képzésre, tanácsadásra, műhelymunkára, munkahelyi mentor alkalmazására, új munkavállaló foglalkoztatására, valamint a kötelező nyilvánosság biztosítására.

A távmunka végzéséhez, a HR működés fejlesztéséhez és a távelérés bevezetéséhez az alábbi technológia- és munkaeszközöket szerezte be a cég: 11 db laptop és 11 db MS office irodai szoftver. Ezek az eszközök az átalakított munkakörben dolgozó kollégák távoli elérését és új formában végzett napi munkájuknak támogatását szolgálják, az új távoli munkaállomások eszközei lettek.

A sikeres projekt eredményeként – a munkakörök rugalmassá alakításával – elérték, hogy az érintett dolgozók jobban össze tudják egyeztetni a magánéleti feladataikat a munka világával, ezáltal hatékonyabb, kiszámíthatóbb és eredményesebbé vált munkavégzésük.

Az átalakítás 6 munkakörben 11 fő munkavállalót érintett.

A támogatás összege: 10.648.000 Ft
A támogatás mértéke: 100%.

Előzmények

Rugalmas foglalkoztatási rendszer bevezetése a Naturtex Kft.-nél

Az egyre dinamikusabb, és folyamatosan emelkedő forgalommal rendelkező vállalkozás kiélezett piaci versenyben működik, hazánkban jelenleg piacvezető. A munkakörök rugalmassá alakítása lehetővé teszi, hogy az érintett dolgozók jobban össze tudják egyeztetni a magánéleti feladataikat a munka világával, kiegyensúlyozottabbak lesznek a munkahelyen és otthon is, ezáltal hatékonyabb, kiszámíthatóbb és eredményesebb lesz munkavégzésük.

A távmunka végzéséhez, a HR működés fejlesztéséhez és a távelérés bevezetéséhez kapcsolódó technológiai (szoftver, eszköz) és munkaeszközök beszerzése megtörtént: 11 db laptopot, 11 db MS office irodai szoftvert vásároltunk meg. Ezek az eszközök az átalakított munkakörben dolgozó kollégák távoli elérését és új formában végzett napi munkájuknak támogatását szolgálja, az új távoli munkaállomások eszközei lesznek.

Dolgozóink a rugalmas foglalkozást támogató GINOP-5.3.2-16-os projekt kereteink belül megkapták a laptopjaikat.

20170712_154240

20170712_154953

20170712_155511

Újabb sikeres pályázat!

Rugalmas foglalkoztatási rendszer bevezetése a Naturtex Kft.-nél

0001

A Naturtex Kft. 1989-es megalapítása óta, több mint 28 éve dolgozik azon, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára. Immáron kilencedik éve folyamatosan birtokolja a Superbrands márkaelismerést, valamint évek óta tagja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének. Kezdetben manufakturális eljárással készültek a termékek, de hamarosan kivívták a vásárlóközönség elismerését, a cég folyamatosan fejlődni tudott az adott kor nehézségei mellett is. Az induláskori 5 főből mára a hazai ágyneműiparban meghatározó szerepet betöltő, a piac közel felét uraló vállalat lett. A dinamikus fejlődés következtében nagyobb telephelyre lett szükség, ezért Szegedre költözött a vállalkozás, ahol már nagyobb teljesítményű varrógépek, és kártológépek segítették a munkát. 1993-ban egy külföldi tulajdonostárs belépésével megvásárolták a Makó-Rákoson lévő tollfeldolgozó üzemet teljes berendezésivel együtt, így a társaság tollfeldolgozó üzeme és a gyapjúfeldolgozás szétvált. Még ebben az évben új telephelyre költözött az ágyneműgyártás, és az adminisztráció. A Szeged Cserje sori telephelyen egy minden igényt kielégítő európai színvonalú irodát és gyártócsarnokot alakítottak ki, melyet később pályázatok segítségével egy modern külsejű és gyártás optimalizált elrendezésűvé alakítottak. 1997-ben a tollfeldolgozó üzem teljes gépparkjával a Hódmezővásárhelyhez tartozó Vajhátra költözött. A költözés során már a környezetvédelmi előírásokat is figyelembe véve épült meg egy korszerű szennyvíztisztító rendszer, melyet a tollmosásból kikerülő szennyvíz tisztítására használnak. A legújabb telephely a szintén Szegeden található tollas töltőüzem, ahol a prémium kategóriás pehellyel is töltött párnák és paplanok készülnek. A társaság jelenleg is ezen a három telephelyen dolgozik. Az átvilágítási jegyzőkönyv készítésekor 142 fő teljes munkaidőben, 13 fő munkavállaló pedig részmunkaidőben dolgozik a vállalkozásnál. A szervezet munkavállalóinak 68,38 százaléka által kitöltött adatlapok, a vezetői interjúk és a vezetői, valamint a munkavállalói felmérés alapján látható, hogy a konfekcionált textiláru gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozás több alkalmazott munkaköre esetében lehetséges rugalmas foglalkoztatás bevezetése. A vezetői igények, a szervezeti kultúra, valamint a munkavállalói vélemények alapján elmondható, hogy a cégkultúra tartalmazza azokat az elemeket, amelyek lehetővé teszik a távmunka, mint rugalmas foglalkoztatási forma bevezetését, melynek a vezetők és a munkavállalók egyöntetű véleménye alapján nincs akadálya. A vizsgálati témakörben adott vezetői és munkavállalói kérdőívek válaszai alapján a menedzsment fontosnak tartja, hogy olyan foglalkoztatási feltételek legyenek a szervezetben, amelyek között a munkavállalók a lehető leghatékonyabban, komfortosabban legyenek képesek dolgozni, saját igényeiknek megfelelően, élethelyzetükkel összhangban.

A projekt keretében sor kerül képzésre, tanácsadásra, műhelymunkára, munkahelyi mentor alkalmazására, új munkavállaló foglalkoztatására, valamint a kötelező nyilvánosság biztosítására.

Az egyre dinamikusabb, és folyamatosan emelkedő forgalommal rendelkező vállalkozás kiélezett piaci versenyben működik, hazánkban jelenleg piacvezető. A munkakörök rugalmassá alakítása lehetővé teszi, hogy az érintett dolgozók jobban össze tudják egyeztetni a magánéleti feladataikat a munka világával, kiegyensúlyozottabbak lesznek a munkahelyen és otthon is, ezáltal hatékonyabb, kiszámíthatóbb és eredményesebb lesz munkavégzésük. Az átalakítási terv 6 munkakörben 18 fő munkavállalót érint, összesen 1 típusú rugalmas foglalkoztatási formára történő átalakításra tesz javaslatot.

A kitöltött adatlapok, a vezetői és munkavállalói több fordulós interjúk és felmérések eredményei alapján az látható, hogy a NATURTEX Kft.- nél van igény, és lenne még további igény a rugalmas foglalkoztatási forma, formák bevezetésére. A vállalkozásnál a foglalkoztatást szabályozó dokumentumok – a munkaszerződések, a munkaköri leírások – elemzése szintén alátámasztotta ezt a következtetést, ezért a szabályozó dokumentumok szerint az átalakításra javasolt munkakörökhöz rendelt munkafolyamat a javasolt rugalmas foglalkoztatási formában, – jelen esetben – távmunkában is akadálytalanul elvégezhető.

A fejlesztés keretében az alábbi távmunka végzéséhez, HR működés fejlesztéséhez és a távelérés bevezetéséhez kapcsolódó technológiai (szoftver, eszköz) és munkaeszközök beszerzését javasoljuk a közös munkaszervezés támogatása, belső vállalati információáramlás biztosítása céljából: 11 db laptop, 11 db MS office irodai szoftver. Ezek az eszközök az átalakított munkakörben dolgozó kollégák távoli elérését és új formában végzett napi munkájuknak támogatását szolgálja, az új távoli munkaállomások eszközei lesznek.

Újabb sikeres pályázat!

Gyakornoki foglalkoztatás a Naturtex Kft.-nél

Naturtex Kft. Gyakornoki foglalkoztatás A3

A Naturtex 28 éves működése során az elmúlt időszakban jlentős árbevétel-növekedést produkált. Jelenleg már a világ több, mint 43 országába exportálunk és belföldön is jelen vagyunk minden meghatározó multi áruházláncban. Emellett belföldön több, mint 200 szakboltnak szállítunk be rendszeresen. Az elmúlt időszak sikeres piacpolitikájának köszönhetően a magyarországi szállodai, közületi piacon is ma már meghatározó szereplő a Naturtex Kft.

A Naturtex Kft. 3 telephelyen végzi tevékenységét, – a 6728 Szeged, Cserje sor 2., a 6728 Szeged, Kereskedő köz 4. és a 6800 Hódmezővásárhely-Vajhát telephelyeken. Társaságunk a felvásárolt tollat termálvízzel mossa, szárítja, osztályozza. Ezen munkafolyamat végzéséhez saját szennyvíztisztító telepünk van. A Kereskedő közben lévő telephelyünkön a legkorszerűbb, automata gépeken végezzük a tollas/pelyhes termékek töltését. A Cserje sori üzemben a tollas/pelyhes termékek kivételével minden egyéb töltetű termékek gyártása, konfekcionált termékek előállítása, a központi logisztika és a központi igazgatási tevékenység végzése történik. Az elmúlt években az árbevételünk igen jelentős mértékben növekedett. Az árbevételben az export aránya a 2015-ös gazdálkodási évben már elérte a 80%-ot. Társaságunk számos tanúsítvánnyal (ISO 9001:2009 és az ISO 14001:2005, Ökotex) is rendelkezik, annak érdekében, hogy a vevői minőségi igényeket maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. Társaságunknál a külföldi vevőpartnerek és a magyarországi multi áruházak munkatársai rendszeres auditokat végeznek. Ezen túlmenően az Európán túli nagy vevőink (Korea, Kína) rendszeresen személyesen is gyártásközi ellenőrzéseket végeznek, illetve a nagyobb szállítmányok a vevők által megbízott, független minőség ellenőrök jelenlétében indulnak a célállomás felé. A megnövekedett forgalomhoz a létszám is növekedett az elmúlt időszakban, 2015 végére már 150 főt foglalkoztattunk. Társaságunk a textilpiac meghatározó szereplője nem csak Magyarországon, hanem Európában is. Ezt igazolja, hogy a Tesco áruházlánc Magyarországon kívül további három országban lévő üzleteibe is szállítunk. Ez csak úgy lehetséges, hogy minőségben és árban is versenyképesek vagyunk a konkurenciával. Ehhez természetesen elengedhetetlen volt az elmúlt évek jelentős fejlesztése, amelyek leginkább EU-s pályázatok forrásainak igénybevételével történt. A megnövekedett piac, az ebből következően megsokszorozódott vevőszám teljesen más menedzsmenti munkát követel. A szervezeti rendszerünket az elmúlt időszakban folyamatosan alakítottuk a megváltozott körülményekhez. A vevőink igen jelentős része egyedi vevőkezelést igényel, abból adódóan, hogy az igényeik is speciálisak. A gyakornoki foglalkoztatással lehetőség adódik a megnövekedett árbevétel miatti plusz feladatok elvégzésére (OKJ 54 481 02), Gazdasági informatikusként ismeri a piaci feladatokat. Azaz pl. a marketing feladatokkal való foglalkozás, ezen belül is kiemelten az online megjelenéssel. A gyakornok végzettsége alapján erre alkalmas is lesz. Figyelemmel követi és javaslatot adna a Naturtex szoftver és hardver fejlesztésének irányára. Munkáját egy jelenlegi munkatársunk segítené, koordinálná és irányítaná. Munkájához számítógépet, monitort és íróasztalt tervezünk beszerezni, mivel jelenleg ilyen és ehhez hasonló munkakör sincs. A kötelező nyilvánosságot biztosítjuk mind az információs, mind az emlékeztető tábla elkészítésével, valamint a honlapunkon is megjelentetjük. A projektfelhívásban előírt továbbfoglalkoztatási kötelezettséget teljesíteni tudjuk, mert elképzelésünk szerint a gyakornokból állandó munkavállalónkká válhat. A gyakornoki idő alatt lehetősége lesz a társaság kereskedelmi tevékenységének átfogó és sokoldalú megismerésére. A gyakornok munkájához szükség van egy íróasztalra, laptopra (hozzá kapcsolódó szoftverekkel). A munkavégzéséhez szükséges egyéb technikai eszközöket társaságunk önerőből biztosítja. A gyakornok mellé kirendelésre tervezett kapcsolattartó (Békefiné Mayer Gabriella) 1998 óta dolgozik a Naturtex Kft.-nél. Eddigi munkája során a társaság teljes tevékenységét megismerte, képes irányítani és átlátni a folyamatokat, a beszerzéstől az értékesítésig. A kapcsolattartó pénzügyi és számviteli főiskolát végezte el és a Naturtexnél eltöltött idő alatt számos külső és belső továbbképzésen vett és vesz részt. Emberi tulajdonságai alapján is alkalmas arra, hogy a gyakornok munkáját irányítsa és a projekt időszak végére a gyakornokból alkalmas munkavállaló lehessen. A Naturtex Kft. növekedése szükségessé tette és teszi, hogy a dolgozók folyamatos képzéseken vegyenek részt, amelyeket részben belső képzéseken végzünk el, részben külső képzőszerveken keresztül. Társaságunk kiemelt figyelmet fordít a HR stratégiára tekintettel arra, hogy a létszám folyamatosan bővül és a mai piaci igények szükségessé teszik az új munkaerő felvételét és rendszeres képzését. A szervezeti rendszer az elmúlt időszak növekedése kapcsán jelentős mértékben átrendeződött, a feladatok jól átláthatóak.

IMG_3926_

Újabb sikeres pályázat a Naturtex Kft.-nél!

A Naturtex Kft. gyártási kapacitásának bővítése

Naturtex Kft. gyártási kapacitásának bővítése A2

2017.09.20

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Uniós forrásból bővítette gyártási kapacitását a Naturtex Kft.

A Naturtex Kft. több mint 384 millió forintból – melyből 192,25 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás – a tollmosó üzemének kapacitását, illetve a meglévő géppark bővítésével a gyártási teljesítményét növeli – javítva ezzel versenyképességét.

A Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft. fő tevékenységi köre a tollal és pehellyel, gyapjúval és egyéb természetes és műszálas anyagokkal töltött termékek gyártása, illetve egyéb lakástextilek széles skálájának forgalmazása. A vállalkozás tollüzeme évi 700-800 tonna nyers áru feldolgozására képes. A felhasználandó toll mosása, fertőtlenítése, szortírozása és atkamentesítése történik ebben az üzemben. A tollosztályzó-, valamint a tollmosó gépek munkaminősége megfelel a legszigorúbb egészségügyi előírásoknak is. Tollszortírozó gépük alkalmas a toll és pehely súly szerinti különválogatására. Ezt a folyamatot előzi meg a toll tisztítása, amely lehetőséget teremt arra, hogy csak atkamentesített, tiszta tollat és pelyhet használjanak fel töltetként termékeikben. A kártoló üzemben történik a gyapjú és műszál alapanyagok előállítása, valamint feldolgozása paplan- és párnatöltetté. A varroda részben készülnek a tollal/pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb természetes és szintetikus anyaggal töltött paplanok és párnák.

Az elmúlt évek alapos piackutatásai igazolták, hogy a nemzetközi piacon komoly kereslet van a magyar libapehely és az ezzel töltött termékekre. Ennek érdekében egy korábbi projekt keretében új üzemcsarnokot építettek, a jelenlegi, GINOP-1.2.1–15-2015–00244 projekt keretein belül pedig az új csarnok berendezéseit bővítették, illetve egyéb fejlesztéseket valósítottak meg: 4 csöves automata paplantöltő gépsor, 8 csöves automata paplantöltő gépsor, ágytolltisztító mosóberendezés, targoncák, kompresszor, szalagvágó, ipari varrógépek, körkörös rázógép és rázóasztal, multifunkciós eszközhordozó megvásárlása, a teherlifthez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése, valamint az informatikai hálózat és tűzjelző rendszer kiépítése.

A projekt eredménye: az előállított termékek száma jelentősen emelkedett, a mosás gazdaságosabbá vált – mindez a konfekcionált textiláruk gyártásának még magasabb színvonalon történő teljesítését szolgálja, ezáltal nagyobb számú és elégedettebb vevőkört eredményez.

A projekt elszámolható költsége: 384.499.174 Ft

A támogatás összege: 192.249.586 Ft

A támogatás mértéke: 50%.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2017.09.20

Előzmények:

Stratégiai célok

A Naturtex Kft 100% családi tulajdonú vállalkozás. A cég fő profilja a tollal – pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb anyaggal töltött paplanok és párnák gyártása és forgalmazása. Árbevételének közel 80%-át az export biztosítja, termékeit a világ több mint 40 országába exportálja. Nemzetközi szinten fel kell tudnia vennie a versenyt egyéb európai gyártókkal. Ezt kizárólag a legmodernebb költséghatékony, magas minőséget biztosító gyártási technológiákkal lehetséges elérni. A Naturtex Kft. több megújuló energiaforrásokat felhasználó és magas hatásfokú technológiák kialakítására irányuló projektet valósított meg az elmúlt években, amelyek hozzájárultak a gyártási kapacitás megőrzése mellett az energiahatékonyabb működéshez. A Naturtex Kft. három telephellyel rendelkezik, összesen 150 főt foglalkoztat. Az első, központi egységben végzik a gyapjúval és műszállal töltött termékek gyártását, illetve az ágyneműhuzatok készítését. A második, Szegedhez közeli telephelye, egyike  Közép-Európa legnagyobb tollfeldolgozó üzemeinek. Itt évente 1200 tonna pelyhet és tollat dolgoznak fel a legmagasabb minőségi követelmények figyelembevételével, melyek természetesen érvényesek az alapanyag-beszállítókra is. A harmadik, egyben legmodernebb, 2009 óta működő szegedi üzemben pedig számítógép-vezérelt, automata gépsorokkal évente több százezer tollal és pehellyel töltött terméket gyártanak.

A növekvő kereslet mögötti bizalom ösztönzi a Naturtex Kft-t további technikai és technológiai beruházásokra, így a jelen projekt keretében megvalósuló fejlesztésre is, amely a konfekcionált textiláruk gyártásának még magasabb színvonalon történő teljesítését is szolgálja.

Jelen projekt a tollmosó üzem kapacitását kívánja bővíteni és a meglévő géppark bővítésével a gyártási teljesítményt növelni. Ezzel a mosó berendezéssel, többek között, a mosás gazdaságosabbá válik, a gyártási folyamatban minőségi javulás várható.


Újabb sikeres pályázat a Naturtex Kft.-nél!

A GINOP-1.2.1–14-2014–00120 projekt keretein belül megvalósult a Naturtex Kft. gyártási kapacitásának bővítése – a piaci növekedés, ezen belül is az exportpiac növekedése  érdekében

Naturtex Kft. gyártási kapacitásának bővítése A3

2016.05.03.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Uniós forrásból bővítette gyártási kapacitását a Naturtex Kft.

A Naturtex Kft. több mint 99 millió forintból elavult gépparkja egy részét korszerűsítette, a beszerzett új gépekkel az előállított kész termékek számát több ezerrel növelte, javítva ezzel versenyképességét, költséghatékony működését.

A Naturtex Kft. 100% magyar családi tulajdonú vállalkozás. A cég fő profilja a tollal – pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb anyaggal töltött paplanok és párnák gyártása és forgalmazása. A vállalat árbevétele mintegy 80%-át exporttevékenységéből nyeri, termékeit a világ több mint 40 országába exportálja. A cég három telephellyel rendelkezik. A magas technológiai színvonalnak, évtizedes hagyományoknak és a széles körű tapasztalati háttérnek köszönhetően a vállalat által gyártott termékek tökéletesen megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. A termékek sarokcímkéi fémjelzik mindazt, amit a cég képvisel: kiváló minőséget, hagyományt, folyamatos innovációt és környezetbarát gondolkodásmódot.

A Naturtex Kft. a GINOP-1.2.1–14-2014–00120 projekt keretein belül üzembe helyezett több darab kéttűs varrógépet, egy számítógép vezérelt huroköltéses sorsteppelő gépet, amely egyedülálló, rendkívül gyors, így termelékenysége háromszorosára nőtt, energiafelhasználása jóval kevesebb lett, mint a korábbi gépnek.

A gyártási kapacitást növeli az új, automata vezérlésű, 8 csöves paplantöltő gép is, amelynek teljesítménye 30%-kal jobb, mint a korábbi gépnek. A fejlesztés keretein belül beszerzésre kerültek automata és manuális vezérlésű töltőasztalok és precíziós mérlegek is.

A projekt eredményeként az előállított termékek száma jelentősen emelkedett, a minőség tovább javult, partnereink egyedi igényei pedig jobban kielégíthetők lettek.

A projekt elszámolható költsége: 198. 484. 112 Ft

A támogatás összege: 99. 242. 056 Ft

A támogatás mértéke: 50%.

Bővebb információk:

A projekt során gépparkunk elöregedett részét kívánjuk megújítani. Felkerestünk több gyártót és kereskedőt és ajánlatokat kértünk be. Kéttűs varrógépek: A régi géppark rendkívül elhasználódott, fenntartása, javítása nem gazdaságos, energiafelhasználása gazdaságtalan. Hatékony, új gépek beszerzésével az előállítási költségek érdemben javíthatóak. A fejlesztés során 10 db Dürkopp Adler kéttűs varrógépet kívánunk beszerezni, automata szálvágás, olajozás, él erősítés, talpemelés, beépített direct drive motorral, varrógarnitúra, tűtáv: 2,8mm. -1 db Soktűs Sorsteppelő: A jelenlegi sorsteppelő 1975-ös gyártású, fenntartása, javítása rendkívül gazdaságtalan. A kapacitás bővítése szükségszerű, annak érdekében, hogy a vevői igényeket ki tudjuk elégíteni, növekedési ütemet tartani tudjuk. A beszerezni kívánt gép egyedülálló az európai piacon, rendkívül gyors,1700-as fordulatszámra is képes. Termelékenysége, sebessége három-négyszerese a jelenleginek, energiafelhasználása kevesebb. Huroköltéses sorsteppelő:1700 rpm sebesség, max anyagszélesség 2700 mm, tűsorok szabadon állíthatók, cnc computer vezérlés-magyar nyelvű, Microsoft Windows op. rendszer. -1 db 8 csöves és automata paplantöltő gép: A beszerezni kívánt töltőgép kapacitása a jelenleginél 30%-al jobb, rendkívüli mértékben kíméli a tollat/pelyhet, mely a termék magas minőségi követelményi elvárását biztosítani tudja.2 db automata töltőasztal, egyenként 8db töltőcsővel párhuzamosan 8 kazettasor töltésére alkalmas 8 db 30kg-os precíziós mérleg a következő paraméterekkel, tolerancia +/- 1 gramm, töltőanyag siló, lazító egységgel. Kapacitás kb. 30k. – 1 db csöves félautomata toll/pehely töltőgép A kis szériák (belföld, export egyedi igényű termékek) töltésére rendkívül előnyös, gazdaságos, 1db töltőasztal, 1db töltőcsővel,manuális töltés lábpedállal,magyar nyelvű. A projekt eredményeként az előállítható termékek száma több ezerrel növekszik, a minőség tovább javul, egyedi igények jobban kielégíthetőek lesznek.

Cserje sor

HangárÚjabb projekt:

Tollfeldolgozó üzem bővítésea Naturtex Kft által

GOP-2.1.1-12/B-2013-1325


Megújuló energiaforrásokat felhasználó, magas hatásfokú technológia kialakítása a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft.-nél


MAG Zrt.Energiaközpont


Vállalati folyamatmenedzsment fejlesztés aNaturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft.-nél

Technológiafejlesztés a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft.-nél

Komplex vállalati technológiafejlesztés a Naturtex Kft.-nél

Vállalati folyamatmenedzsment-fejlesztés és internetes értékesítés bevezetése a Naturtex Kft.-nél

Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft. piacra jutásának elősegítése

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

DARFÜ

Telephely fejlesztés a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft.-nél

A Naturtex Kft. szegedi Cserje sori telephelyének infrastrukturális fejlesztése és gépparkjának bővítése

IMG_8718

ESZA

Egészségmegőrző és szemléletformáló életmódprogramok a Naturtex Kft.-nél