Megújuló energiaforrások projekt

Projekt neve: Megújuló energiaforrásokat felhasználó, magas hatásfokú technológia kialakítása a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft-nél.

Európai Regoinális Fejlesztési Alapból finanszírozva.

Projekt leírása: A rossz hatásfokú  és jelentős környezeti terhelést okozó pakurás gőzös energiaellátás helyett jobb hatásfokú, megbízhatóbb működésű hőtermelő berendezések kerülnek beépítésre. A korszerűtlenné vált gőzös technológia kiváltásra kerül. A telephelyi HMV ellátás kiegészítő napkollektoros rendszert kap, mely éves szinten igen jelentős primenergia megtakarítást hoz. A felhasználásra kerülő fa és fa apríték , mint biomassza az új technológiával lényegesen jobb hatásfokkal és kedvezőbb emissziós paraméterekkel rendelkezik.

Kedvezményezett neve, elérhetősége: Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft., 6728 Szeged, Cserje sor 2.; 62-464-006;

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: ” Energia Központ” Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia Információs Ügynökség Közhasznú Társaság, 1134 Budapest, Váci út 45. “A” épület 6. emelet

 

Mórahalom és a Naturtex nyert

Mórahalom – Nyitva az ablak – hatékonyság és szakértelem: ezzel a mottóval érkezett Szegedre, a Novotelbe tegnap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és az Energia Központ Kht. egy országos rendezvénysorozat keretében.

A szakmai napon az Új Magyarország fejlesztési terv környezet- és energia operatív programjának (KEOP) eredményeit összegezték. Az eseményen a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, Balogh László és az Energia Központ Kht. vezetője, Rajnai Attila együttműködési megállapodást írt alá.

A KEOP egyik pályázatán nemrégiben hirdettek eredményt, két megyei nyertessel: Mórahalom önkormányzata geotermikus energia hasznosítására 263 millió forintot, a vásárhelyi Naturtex Kft. megújuló energiaforrásokra épülő technológia kialakítására 31,5 milliót nyert.

Tegnap Szegeden arra hívták fel a figyelmet, hogy a KEOP-ban még mindig 21 milliárd forint áll rendelkezésre, a pályázatokat folyamatosan fogadják.

Forrás >>