Két éves a Kereskedő közi szegedi Naturtex telephely!

A 2021-es év nagy változást hozott a Naturtex Kft. számára. Októberben átadásra került az új szegedi telephely a Kereskedő közben, ahol először a gyártási folyamatok kezdődtek, majd november 19-től már az irodai munkavégzés is itt történt.

A 2021-es, 3,8 milliárd forint összértékű beruházás során új szegedi gyártócsarnok és irodaépület létesült, ennek, valamint a legmodernebb gyártótechnikának köszönhetően jelentős kapacitásbővítést ért el a vállalat. Az elmúlt két évben további fejlesztések is megvalósultak.

 

Bevezetésre került az Odoo ERP-rendszer, melynek segítségével a gyártási folyamatok vizsgálata, elemzése valósul meg. Az összesen 100 db mobileszköz adatokat gyűjt a termelés során, melyet egy automatizált rendszer elemez, támogatva ezzel a felelős döntéshozatalt.

 

A telephelyen több új gyártógép beszerzésre, majd beüzemelésre került az elmúlt két évben, ilyen például az új automatizált párnabelső gyártóegység, melynek segítségével a párnák gyártása gyorsabb és hatékonyabb lett, volumen növekedést eredményezett és a minőség is javult. Az új gyártógép óránként akár 50-100 párna elkészítésére is alkalmas.

 

Szintén bevezetésre került egy, a párnák töltését és varrását automatikusan végző gép, illetve egy paplangyártó gépsor, melynek segítségével az egész gyártófolyamat (az alapanyag feldolgozástól a késztermék előállításáig) automatizált. Utóbbival óránként akár 100 db paplant is el lehet készíteni. 

A Csehországban megvalósult Penny Market pontgyűjtő kampány során egyes Naturtex termékek is már ezen az új gépen készültek.

 

Természetesen a dolgozói jólét is kiemelten fontos a Naturtex számára, így például a munkavállalók körében méltán népszerű képzési programot is indítottunk. Hisszük, hogy az élethosszig tartó tanulás kiemelten fontos.

 

Az idei évben elkészült egy új, a Naturtex Kft. működését, a cég értékeit bemutató videó is, mely megtekinthető itt: