Gellért Ákos kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

Gellért Ákos, a Gellért és Fiai Consulting Kft ügyvezetője kapta az idei Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerését február 20-án szombaton, a gazdasági önkormányzat BENELUX Üzleti Estjén vehette át a gazdaság terén végzett kiemelkedő munkájáért. A Szemerey-Kiss Balázs szobrászművész által kisplasztikát, ami Merkúrt, a kereskedelem istenét ábrázolja, Nemesi Pál, a kamara elnöke adta át.

Gellért Ákos előbb Miskolcon gépészmérnökként, majd később jogászként végzett Szegeden. Először Makón, a Maros-menti ÁFÉSZ-nál. 1982-ben, 32 évesen lett az osztrák tulajdonban lévő, tollfeldolgozással foglalkozó Hungarofeder Kft. ügyvezető igazgatója. 1989-2001 között Németországban élt, egy tollfeldolgozó és paplan-párna gyártó cég vezetője volt.

Ezzel párhuzamosan, 1989-ben több társával együtt Magyarországon megalapította a Naturtex Kft.-t, majd 1994-ben a családi tulajdonú Gellért és Fiai Consulting Kft-t. Utóbbi ingatlan hasznosítási tevékenységet végez, továbbá hozzá tartozik a Gellért Szabadidőközpont és napjainkban már a szegedi Alabárdos étterem is.A ma már 5 cégből álló cégcsoport zászlós hajója a Naturtex Kft., mely 2006 óta 100 százalékban a Gellért család tulajdonában van. A dinamikusan fejlődő, kimagasló export teljesítményt nyújtó vállalat több mint 40 országba exportál világszerte, a hazai lakástextil piac egyik piacvezető szereplője. Dr. Gellért Ákos tagja az Első Szegedi Lions Klubnak és elkötelezett támogatója a szegedi sportnak. Névadó szponzora az első osztályú Naturtex-Szedeák férfi kosárlabda csapatnak.

Forrás: szegedma.hu