Fenntarthatósági díj

A Naturtex Kft. 2017-ben elnyerte a A TMTE és az MKSZ által alapított díjat, melyet a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállaló textilruhaipari, valamint a bőr-, bőrtermék- és lábbeli-gyártó cégeknek ítéltek oda.

A TMTE és az MKSZ 2017-ben díjat alapított a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállaló textilruhaipari, valamint a bőr-, bőrtermék- és lábbeli-gyártó cégek számára. A díj alapítása a fenntarthatóság mellett elkötelezett nemzetközi OEKO-TEX® szervezet 25-éves jubileumához kapcsolódott, amelynek független intézetek által kiadott tanúsítványai hiteles és transzparens bizonyítékai a tanúsított vállalat humánegészségügy, környezetvédelem és társadalmi felelősségvállalás terén nyújtott teljesítményének.

A szakmai zsűri tagjai: · Dr. Pataki Pál, a TMTE elnöke, · Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, az MKSZ elnöke, · Prof. Dr. Juvancz Zoltán, az Óbudai Egyetem Környezetmérnöki Intézetének egyetemi tanára · Kovács Andrásné, az INNOVATEXT Zrt. Anyagvizsgálati és Mérnökszolgálati Osztályának osztályvezetője

Díjazott: NATURTEX Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft.

Díj megnevezése: Commitment for Textile Sustainability (Elkötelezettség a fenntartható módon gyártott textiltermékek iránt)

„A Naturtex hazánkban elsőként szerezte meg a fenntartható textil gyártás tanúsítását. Ennek a tanúsításnak a célja, hogy a gyártásban környezetbarát technológiai folyamatok kerüljenek alkalmazásra, optimális munkabiztonsági és szociális feltételeket biztosítva a dolgozóknak.
Környezetkímélő gyártási folyamata megfelel a STeP by OEKO-TEX® szabvány által meghatározott követelményeknek.”