Antiallergén paplanok, memory párnák és pamuttörölközők tűzoltóknak és mentősöknek

Örülünk, hogy segíthetünk. Számunkra fontos, hogy legalább Szegeden és Hódmezővásárhelyen – ugyanis ebben a két városban van telephelyünk – segítsünk azoknak a szakembereknek, akik a karácsonyi ünnepeket a családjuk helyett a munkahelyükön töltik. A Naturtex Kft.-nél évek óta hagyomány, hogy ilyenkor, év vége felé a lehetőségeinkhez képest jótékonykodunk. Mindig örülünk annak, ha egy kis pluszt mi is hozzátehetünk mások öröméhez – ezekkel a szavakkal adta át a vállalat adományait Gellért Ákos, a Naturtex Kft. marketing igazgatója.

Az elmúlt évek alatt nagyon kevés felajánlás érkezett, azt gondoljuk, hogy egy ekkora összegű adomány mindenképpen kiemelkedő jelentőségű szervezetünk életében, melyet hálásan köszönünk – ezzel kezdte gondolatait Túri Mihály, a Mentés A Jövőért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A maga is mentőtisztként dolgozó szakember elmondta: pontosan tudja mekkora jelentősége van egy 24 órás szolgálatban annak, hogy a vonulások után mennyit és milyen szinten tudnak pihenni a kollégái. Ebben óriási segítséget nyújt a most átvett adomány.

A mentőszolgálatnál nem ritka, hogy húszéves párnákon alszanak és hasonló korú paplanokkal takaróznak a mentősök. Olyan is gyakran előfordul, hogy többen inkább otthonról hoznak paplant és párnát az szolgálati időre, hogy valóban pihenni tudjanak az ügyeleti időben.

Nálunk pillanatok alatt életekről kell dönteni egy-egy beavatkozáson, ezért nem mindegy hogyan tudunk mi is pihenni, – ezekkel a szavakkal köszönte meg az adományt Tátrai János alezredes, a Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Vida Sándor nyugalmazott tűzoltó alezredes az adományt fogadó Csongrád Megyei Tűzoltó Kultúráért Alapítvány elnöke külön kiemelte: az adományozó előzetes egyeztetés nélkül is kitalálta egyik fontos gondolatukat. A bevetések közben gyakran jelentős füst és porterhelésnek kitett kollégáink az antiallergén paplanokkal és a speciálisan kezelt Memory AirPlus párnákkal zavartalan körülmények között pihenhetnek a 24 órás szolgálati idejük alatt, mivel a jelenlegi, hosszú évek óta használt párnák és paplanok már jóindulattal sem nevezhetők pormentesnek.

A Naturtex Kft. adományával Szegeden és Hódmezővásárhelyen a tűzoltó laktanyákban és a mentőállomásokon a napi szolgálati létszámnak megfelelően kialakított pihenőhelyeken valamennyi párnát és paplant, – összesen 80 garnitúrát – lecserélte. Emellett még ugyanennyi pamuttörölközőt és plusz takarókat adtak át délelőtt a két alapítvány képviselőjének.

——————

Az 1989-ben alakult Naturtex Kft. a töretlen fejlődésnek és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára – több mint 4 milliárdos árbevételével és 140 fő folyamatos foglalkoztatásával – a lakástextil termékek kereskedelmében Magyarország egyik piacvezető cége lett.

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Éppen ezért nem mindegy, hogy az ágyban, pihenéssel töltött órák hogyan telnek el. Sok múlik azon, hogy milyen paplant és párnát használunk. Az egyéni ízlések és személyes megszokások miatt csaknem végtelen a lehetőségek száma. Rohanó világunkban, az utóbbi évtizedekben háttérbe szorult alváskultúra szerencsére mára új értelmet nyert, új jelentéstartalommal bír. A minőségi pihenés, a valóban pihentető alvás napjainkban az egyik legfontosabb gondolat lett, mely meghatározza mindennapi életünket. Meggyőződéssel állíthatom, hogy az általunk képviselt minőség és a széles termékpaletta, munkatársaim kvalitása, méltán fémjelzi mindazt, amit védjegyünk jelent: tradíció és minőség, trend és partnerség, fejlesztés és a környezettudatos gondolkodás, az alkalmazkodás képessége egy folyamatosan változó, naponta új kihívásokkal teli hazai és nemzetközi piacon – ez mind a Naturtex®.

(Forrás: Délmagyarország)