Duális képzés a Naturtexnél: Kollégáink sikertörténete

 

A Naturtex Kft.-nél a közelmúltban lezajlott duális képzési program hatalmas sikerrel zárult. Oktatási kezdeményezésünk célja az volt, hogy munkatársaink továbbképzésével még magasabb színvonalú szolgáltatásokat biztosítsunk vásárlóink és partnereink számára. A program során 36 kollégánk tett sikeres vizsgát az alábbi öt szakmában: divatszabó, elektronikai műszerész, kereskedelmi értékesítő, gyártósori gépbeállító és logisztikai technikus.

A képzések jelentősége

A duális képzési rendszer különlegessége abban rejlik, hogy a résztvevők az elméleti oktatás mellett gyakorlati tapasztalatokat is szereznek valós munkakörnyezetben. Ez a kombinált megközelítés nemcsak a tanulási folyamatot teszi hatékonyabbá, hanem az újonnan szerzett ismeretek gyakorlati alkalmazását is azonnal biztosítja. Így kollégáink már a képzés alatt is aktívan hozzájárultak cégünk mindennapi működéséhez.

Szakmák és kompetenciák

Divatszabó képzés: A divatszabók fontos szerepet játszanak termékeink minőségének és esztétikájának megteremtésében. Az idei képzésen résztvevők elsajátíthatták a legújabb technikákat és trendeket, amelyekkel tovább növelhetik termékeink versenyképességét a piacon.

Elektronikai műszerész: Az elektronikai műszerészek képzése során kollégáink mélyreható ismereteket szereztek az elektronikai rendszerek működéséről, karbantartásáról és javításáról. Ez a tudás elengedhetetlen, hogy vállalatunk modern és megbízható technológiai háttérrel rendelkezzen a gyártások során.

Kereskedelmi értékesítő: A kereskedelmi értékesítői képzésen munkatársaink megismerhették azokat az értékesítési technikákat és stratégiákat, amelyekkel hatékonyan tudják képviselni cégünket a piacon. Ez a szakma kulcsfontosságú a Naturtex piaci jelenlétének növekedése szempontjából.

Gyártósori gépbeállító: A gyártósori gépbeállítók képzése során a résztvevők megtanulták, hogyan kell optimálisan beállítani és karbantartani a gyártósorainkat. Az ő munkájuk biztosítja, hogy termékeink mindig a legmagasabb minőségi követelményeknek feleljenek meg.

Logisztikai technikus: A logisztikai technikusok képzése során a hatékony raktározási és szállítási módszerek tudásának megszerzése volt a cél. Logisztikusaink szakértelme garantálja, hogy termékeink időben és biztonságosan jussanak el vásárlóinkhoz és partnereinkhez.

Kollégáink mondták

A képzéseken résztvevő kollégáink mindegyike értékes tudással és gyakorlati tapasztalattal gazdagodott, amelyet már most is aktívan használnak munkájuk során. Két kollégánk különösen kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Tapasztalataikról kérdeztük őket:

 

  • Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel ezen a képzésen, és milyen elvárásokkal vágtál neki?

Magdi: "Régóta érdekelt a szabászat és a varrás. Nem vagyok varrónő, de az évek alatt elsajátítottam egy s mást a varrásról, azonban szabni nem tudtam. Mivel a tanfolyamon egyedi szabászat is volt, így a képzés során kimondottan a szerkesztés és a szabászat érdekelt. Nagyon érdekes volt számomra ezeket az új technikákat elsajátítani."

Ádám: "Mindig is érdekelt a logisztika területe és szerettem volna hivatásként is megismerni. Amikor a képzési tájékoztatót a kezembe vettem, egyből meggyőzött és tudtam, hogy számomra ez a képzés a legrelevánsabb."

 

 

  • Melyik része volt a képzésnek a legérdekesebb vagy legnagyobb kihívás számodra, és miért?

Magdi: "Számomra a legnagyobb kihívást az ipari gépekkel való megismerkedés jelentette. Kezdetben tartottam tőlük, de ahogy telt a tanfolyam, egyre rutinosabb lettem a használatukban."

Ádám: "Legérdekesebbnek a logisztikában azt tartom, hogy számos alterülettel rendelkezik, mint például a szállítmányozás, raktározás, készletezés, és hogy minden egyes szegmense milyen fontos szerepet tölt be egy cég működésében. A legnagyobb kihívást számomra a raktártervezési feladatok jelentették, melyek a tananyag részét képezték. Azonban a gyakorlati órákon, sikerült elsajátítani ezen tudásanyagot is."

 

  • Hogyan tudod hasznosítani a képzés során szerzett tudást és készségeket a mindennapi munkád során?

Magdi: "Jelenleg a Naturtex Vajhát telephelyének laborjában dolgozom, így az elsajátított tudást indirekt módon tudom hasznosítani. A képzés hatalmas tudást adott az anyagismeret tekintetében és egy új látásmódot. A milliméter pontos szabászatnak köszönhetően teljesen másképp nézek a termékeinkre, mert tudom mennyi munka van benne."

Ádám: "Kontrolling vezetőként a cég minden területét ismernem kell, ebbe beletartozik a logisztika is. A képzés során elsajátított tudás révén új perspektívából tudom megközelíteni az adatelemzéseket."

 

 

  • Milyen konkrét példákat tudnál említeni, ahol a képzés segített neked jobb eredményeket elérni?

Magdi: "Az anyagismereti tudásnak köszönhetően jobban értem a termékek szerkezetét és kialakítását, ami segít a minőségellenőrzési folyamatokban."

Ádám: "A tananyag részét képezte a forgási idő és forgási sebesség megállapítása, ami nagy segítséget nyújt a mindennapi munkám során, amikor a készletelemzési kimutatásokat végzem."

 

  • Mit tanácsolnál azoknak a kollégáknak, akik fontolgatják, hogy részt vegyenek egy hasonló képzésen a jövőben?

Magdi: "Akit érdekel, mindenképp vegyen részt a képzéseken, mert rendkívül hasznos. Nem csak a gyakorlat, hanem az érdekes elmélet miatt is."

Ádám: "Ha érdekel benneteket egy szakmai terület részleteiben és szeretnétek jobban megismerni, akkor mindenképp éljetek a duális képzés adta lehetőségekkel."

 

 

A Naturtex Kft. mindig is elkötelezett volt munkatársai folyamatos fejlesztése és képzése iránt. Büszkék vagyunk arra, hogy 36 kollégánk sikeresen teljesítette a duális képzési programot. Hisszük, hogy a folyamatos tanulás és fejlődés a kulcs a hosszú távú sikerhez, és továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy kollégáink számára a legjobb képzési lehetőségeket biztosítsuk. Gratulálunk a vizsgát tett munkatársaink sikeréhez!