Japánban is kelendő a magyar toll- és pehelypaplan

Japán piacon terjeszkedik a nagy múltú, teljes egészében magyar családi tulajdonban lévő, hazai vállalkozás, a Naturtex Kft.

Új irodát nyit a távol-keleti országban Magyarország vezető ágyneműgyártója a Naturtex.

 

A szegedi székhelyű cég prémium kategóriás toll-, illetve pehely, pamut, valamint gyapjú párnák és paplanok gyártásával foglalkozik. A japán exportpiacon elsősorban a világszinten is kivételes minőségűnek számító, 100 százalékban magyar libatollból és pehelyből készülő párnákat, paplanokat értékesítik.

 

Japán a Távol-Kelet legfejlettebb gazdasága. A helyi piac, mint exportcélpont komoly lehetőségekkel bír, hiszen hatalmas a fizetőképes kereslet és nagyon jelentős az importtermékek részesedése az ország áruellátásában. Mindemellett a japán vásárlók rendkívül márka orientáltak, többnyire a megszokott, ismert termékeket választják a boltokban. Épp ezért rendkívül fontos egy-egy termék japán piacra való bevezetése a marketing kampány és a minél közvetlenebb helyi jelenlét. A Naturtex új irodája így nagy jelentőséggel bírhat a magyar gyártmányú párnák és paplanok Japánban való értékesítése során.

 

A vállalkozás japán piacon való terjeszkedésének a jelentőségét jól mutatja, hogy az irodanyitásról a helyi sajtó is beszámolt.

 

A BIGLOBE japán hírportál Közép- és Kelet-Európa egyik legmodernebb és legfenntarthatóbb textilgyártójaként jellemezte a magyar vállalkozást.

 

A Naturtex egy rendkívül sikeres, magas hozzáadott értékkel termelő, exportképes magyar vállalat. Portfóliójukban több, mint 700 féle termék található, amelyeket világszerte összesen 42 országba exportálnak.

 

A vállalat a teljes termelési folyamatot integráltan, házon belül hajtja végre, ami nagyban segíti a hatékonyságot, illetve növeli a termelés biztonságot. A nemzetközi piacokon a termékeik versenyképességét javítja, hogy saját IDFL (International Down and Feather Testing Laboratory) akkreditált pehely- és tollvizsgáló laboratóriummal rendelkeznek, a minél magasabb termékminőség garantálása érdekében.

 

A cég az elmúlt években tapasztalható turbulens nemzetközi gazdasági helyzetben is bővülni tudott. 2021-ben új gyárat nyitottak és korszerű berendezések beszerzésével jelentősen növelték a termelési kapacitásaikat.

 

A Naturtex a fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet fordít, ami az Európa szerte tapasztalható energiaválság során nagy előnyt jelenthet számukra. A vállalat gyáregységeinek energiaellátását egy 7000 m2 alapterületű, 1 megawatt névleges kapacitással bíró napelempark biztosítja. Szintén a fenntarthatóságot és a magas gyártási minőséget szolgálja, hogy a tisztítási folyamathoz természetes tiszta meleg forrásvizet használnak.

 

Forrás: export.hu